sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Vadelma leivos

















Ruoka Pirkasta löysin ihastuttavan vadelma leivos ohjeen, jota tietenkin piti päästä kokeilemaan. Minun pitäisi aloittaa kokeilemaan enemmän leipäohjeita, jottei aina olisi vain makeita ohjeita täällä :D No mutta kuitenkin... tässä tämä ohje.

POHJA:

200 gr voita
3 kananmunaa
2 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 pss Pirkka vadelmia jäisinä

TÄYTE:

1-2 dl vadelmahilloa
2 pkt Pirkka appelsiinituorejuustoa
2 dl tomusokeria
1 prk rahkaa

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vaahdota kananmunat ja sokeria. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon sula voi ja kuivat aineet vuorotellen. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Murskaa vadelmia ensin hieman pussissansa ennenkuin ripottelet niitä taikinan päälle. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa jäähtynyt levy puoliksi. Levitä toiselle levylle vadelmahilloa päälle. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Lisää rahka joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä varovasti hillon päälle puolet täytteestä. Nosta toinen levy paistopinta täytettä vastaan. Näin saat sileän pinnan päälle. Levitä loput täytteestä pinnalle. Koristele mielen mukaan. Leikkaa terävällä veitsellä palasiksi. Puhdista veitsi välillä niin pinta säilyy siistinä.



Ei kommentteja: