Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho valmistetaan vehnänjyvän ydinosasta sekä jyvän ytimen uloimmista osista. Puolikarkea Vehnäjauho sopii hiivataikinoihin, joihin halutaan hyvä sitko, kuten pullien, sämpylöiden ja vaaleiden leipien leipomiseen. Jauho sitoo taikinanesteen nopeasti itseensä, joten myös taikinasitko muodostuu nopeasti.
Myllyn Paras Erikoisvehnäjauho
on jauhatukseltaan karkeampaa kuin Emännän Puolikarkea Vehnäjauho.
Sopii erityisen hyvin munavaahtoleivonnaisiin, esim. kakkuihin ja
kääretorttuihin, pikkuleipiin ja murotaikinaleivonnaisiin.
Myllyn Paras Durumvehnäjauho
valmistetaan durumvehnästä, jonka jyvät ovat lasimaisen läpikuultavia
ja kovempia kuin tavallisen vehnän jyvät. Jauho on keltaisempaa ja
venyvän sitkoaineksen pitoisuus on alhainen, joten jauho sopii hyvin
pastan ja helposti kaulittavien pitsapohjien valmistukseen.
Myllyn Paras Karkea Vehnäjauho
valmistetaan jauhamalla vehnänjyvän ytimet. Jauho sekoittuu erityisen
hyvin taikinanesteeseen. Sopii kuohkeutta vaativaan leivontaan,
paneeraukseen ja kastikkeiden suurustamiseen.
Myllyn Paras Hiivaleipäjauho
eli tumma vehnäjauho valmistetaan vehnänjauhatuksen yhteydessä
kuorikerrosta lähinnä olevasta vehnän ytimen osasta. Jauho sisältää
jyvän ravintorikkaat osat, jotka tekevät jauhosta tummempaa. Sopii
ruokaleipien, sämpylöiden ja piirakoiden valmistukseen sekä makeisiin
leivonnaisiin, joista halutaan saada terveellisempiä.
Myllyn Paras Grahamjauho
eli täysjyvävehnäjauho sisältää kaikki vehnänjyvän osat: alkion, ydin-
ja kuorikerrokset. Jauhossa on runsaasti kuitua ja ravintoaineita, joten
siitä tehdyt leivonnaiset ovat terveellisempiä. Grahamjauhojen
leivontaominaisuudet poikkeavat oleellisesti normaalista
vehnäleivonnasta: leivän volyymi jää vehnäleivontaa pienemmäksi. Sopii
ruokaleipien, sämpylöiden, korppujen ja piirakoiden valmistukseen.
Myllyn Paras Sämpyläjauhoseos
soveltuu erityisesti sämpylöiden, mutta myös hiivaleipien, patonkien,
korppujen, teeleipien, rieskojen sekä marja-, liha- tai pitsapiirakoiden
leivontaan. Erikoiskoostumuksen ansiosta sämpylöistä tulee entistä
kuohkeampia. Sämpyläjauhoseos sisältää vehnäjauhon lisäksi vehnärouhetta
ja ruisjauhoa.
Myllyn Paras Pizzajauho
on valmis jauhoseos pitsapohjien leipomiseen. Lisää vain vesi ja hiiva.
Jauho sisältää durumvehnäjauhoa, jonka ansiosta taikinaa on helppo
kaulia ja käsitellä, se pitää kaulittaessa hyvin muotonsa vetäytymättä
takaisin.
Myllyn Paras Korppujauho
(saatavilla myös Ruiskorppujauho) valmistetaan leipomalla ja
paistamalla korput, jotka jauhetaan ja pakataan. Sopii vuokien
leivitykseen, mureketaikinoihin, liha-, kana- ja kasvisleikkeiden
leivittämiseen sekä laatikkoruokien ja kinkun kuorrutukseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti