torstai 14. helmikuuta 2013

Pitsa paksummalla pohjalla

















Oli tulossa juhlat ja toiveena pitsaa. Tällä kertaa päätin kokeilla vähän paksumpaa pohjaa mitä yleensä teemme. Ohje on lankoni bravuureja, kiitos Danielille ja Maaritille, kun sain ohjeen! (Laitan myöhemmin sen ohuemman pohjan ohjeen myös tänne)

POHJA:
3 pellillistä tai 6 pyöreää

5 dl vettä
1 pala hiivaa
4 rkl öljyä
n 10  dl jauhoja ( laitoin n puolet durumjauhoja)
1 tl suolaa

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva. Lisää jauhot. Lisää suola ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Itse laitoin kuumaa vettä tiskialtaaseen, ritilä päälle ja taikinakulho siihen päälle. 
Jauhota pöytä ja kauli haluamasi pohjat. Laita pohjat pellille leivinpaperin päälle. Anna hetken kohota ennenkuin täytät pohjat. Paista 240-250 asteessa kypsäksi.

 

Ei kommentteja: