Tässä tämä ohuemman pitsapohjan ohje, jolla me yleensä tehdään pyöreitä pitsoja. Paistetaan paistokivan päällä, jolloin pohjasta tulee oikein hyvä.
3 pyöreää pohjaa
1,5 dl vettä
1/3 pkt tuorehiivaa
0,5 tl suolaa
2 rkl öljyä
n 3 dl durumvehnäjauhoja
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää öljy, suola ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinan alla. Kauli taikinasta 3 pyöreää pohjaa. Anna kohota vielä hetki ennenkuin lisää haluamasi täytteet.
Paista 250 asteessa noin10-15 minuuttia. Jos käytät paistokiveä, laita se kylmään uuniin ja anna lämmetä. Paista sitten pitsa sen päällä.
perjantai 15. helmikuuta 2013
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti