sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Muumimamman siemennäkkileipä


Niin kauan on ollut tarkoitus tehdä siemennäkkäriä mutta aina se vaan on jäänyt. Lähinnä ehkä sen takia, että kun ohjetta haki... sai myös lukea ei-niin-herkullisista lopputuloksista. Kunnes tutut alkoivat siellä täällä mainita Muumimamman näkkäristä. Oli etsittävä se ohje ja kokeiltava.

Netti tuntui olevan pullollaan ohjeita Muumimamman ohjeita, toinen hieman erilaisempi kuin toinen. Minä päädyin tekemään näillä siemenillä kun niitä oli kotona. Ja aaah miten herkullista... ja vaikka ohjeella tulee pellillinen, se hupenee kyllä aika nopeaan. On se vaan niiiiin hyvää. Eikä kaipaa muuta kuin voin pinnalle, jos sitäkään. Kokeilepa sinäkin!!!


Pellillinen

1 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
2 dl jauhoja ( maissijauhoja jos haluat gluteenittoman )
0,5 dl öljyä
2,5 dl kiehuvaa vettä
suolaa pinnalle

Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen kiertoilmalla / 175 astetta normi uunilla.
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää öljy ja kiehuva vesi ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä seos ohueksi levyksi pellille leivinpaperin päälle ( oma uunileveys on 60cm ) . Laita vaikka toinen leivinpaperi päälle ja tasoita sen päältä. Ripottele pinnalle hieman suolaa. Paista uunissa noin tunti. Anna  jäähtyä. Voit leikata paloiksi ennen paistoa tai sitten rikkoa paloja paiston jälkeen. Either way.... se on hyvää!Ei kommentteja: