torstai 19. huhtikuuta 2012

Kanapiirakka à la Sari



Ystävältäni sain tämän herkullisen kanapiirakka ohjeen. Ja vaikka sisältää minulle ei-niin-maistuvaa aurajuustoa, täytyy myöntää, että tässä se kyllä maistuu hyvälle. Kiitos Sarille!
Kokeilin myös ilman aurajuustoa mutta aurajuustokermalla... sekin toimii. Tai vaikka joku muu makukerma... 


Pohja:

2,5 dl jauhoja
0,5 dl kaura/ruisleseitä
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
0,75 dl sulaa voita
0,75 dl maitoa



Täyte:

kanan fileesuikaleita
sipulia
aura homejuustoa
2 kpl kananmunaa
2 dl kermaa / makukermaa
persiljaa

Tee ensin täyte. Silppua sipuli ja kuullosta hetki pannulla voin kera. Paista kanan suikaleet. Mausta mieluisaksi, jos ovat maustamattomia.

Tee pohja. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää voi ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Esipaista 10 minuuttia 200 asteessa.

Kaada sipulit ja kanan suikaleet pohjan päälle. Murusta aurajuustoa päälle sen verran kun tykkäät että on sopivaa. Sekoita munat ja kerma ja kaada piirakan päälle. Ripottele päälle vielä persilja. Paista 200 asteessa kypsäksi ja kauniin väriseksi... olisko mennyt jokunen 30-45 minuuttia.
: ) Unohdin jälleen kerran katsoa kelloa :s


Ei kommentteja: