torstai 12. huhtikuuta 2012

Appelsiini-kuivakakku



Ja appelsiinilla jatkan... tällä kertaa kuivakakun muodossa. Alkuperäinen ohje on Valion sivuilta, mutta minä vähän sävelsin ohjetta. Ja ei kait siitä hassumpi tullut. Ehkä ensi kerralla jätän kuitenkin kardemumman pois jos laitan appelsiinimakua.

4,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
2 tl soodaa
200 gr voita
1 dl appelsiinimarmelaadia
1 prk sitruunarahkaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Anna voin hieman jäähtyä ja lisää siihen sitten marmelaadi ja rahka. Yhdistä voiseos kuiviin aineisiin. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 2 litran vuokaan. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia. Jos pinta tahtoo tummia liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla. Anna kakun hetki jäähtyä ennenkuin kumoat sen. Kakku on parhaimmillaan 2-3 päivää paistamisen jälkeen.

Ei kommentteja: