keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Iki-ihana bearnaise-kastike




Tämä kastike on minun suuuuuurta herkkua lihan kanssa ja olen pitkään halunnut kokeilla tehdä sitä itse. Ja... ei se nyt niin vaikeaa ollut, piti vain seurata mausteliemen keittämistä ja huolehtia että sekoittelee riittävästi (ettei kastike paakkuunnu).

Nyt kun on tullut kokeiltua, sen ja sen monet muunnelmat, voi sitten jatkossa tehdä itse : ) JIPPPIIIIII!

kastike 4:lle

1 dl vettä
2 rkl valkoviinietikkaa
puolikas sipuli
5 valkopippuria
persiljanoksa
4 keltuaista
200 gr voita
1/4 tl rakuunaa
sitruunanmehua maun mukaan

Silppua sipuli. Mittaa vesi, etikka, pippurit, sipuli ja persilja kattilaan. Keittele kasaan kunnes sinulla on noin puolet nesteestä jäljellä. Sulata voi. Erottele keltuaiset pieneen kattilaan/metallikulhoon, joka mahtuu isomman kattilan sisään. Lämmitä isossa kattilassa vettä, käytä tätä kattilaa vesihauteena. Siivilöi mausteliemi keltuaisten joukkoon. Sekoittele seosta koko ajan vesihauteessa, kunnes se sakenee. Kaada sitten sula voi ohuena nauhana seokseen koko ajan sekoittaen. Ota pois hauteesta. Lisää rakuuna ja sitruunanmehu. Itse taisin laittaa joku 2-3 tl lusikallista. Tarjoa hyvän lihan kanssa ja nauti.

HUOM!

Jos pidät kastikkeen liian kuumassa, se ohenee ja juoksettuu.
Jos/kun lämmität kastikkeen toistamiseen, MUISTA ETTET KUUMENNA LIIKAA!!! Sehän juoksettuu ja tulee ikävän näköiseksi vaikkakin maku säilyy. Nimimerkillä kokemusta on... ja arvaa vaan harmittiko : (

Ei kommentteja: