torstai 12. huhtikuuta 2012

Pashajuustokakku



Pääsiäiseen juustokakku... pohja oli murokekseistä... mies kaipasi perinteistä Digestive-pohjaa joten ensi kerralla sellainen sitten : ) Raikas täyte. Ohje on napattu Anna-lehdestä omin muutoksin...

Pohja:

200 gr murokeksejä
100 gr voita

Täyte:

2 dl kermaa
1 prk maustamatonta rahkaa
1 prk sitruunarahkaa
1 dl sokeria
0,5 dl mantelirouhetta
2 tl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan mehu
5 liivatelehteä
appelsiininkuorta

Kiille:

3 dl luomu appelsiinimehua
1 dl tomusokeria
5 liivatelehteä

Koristelu:

suklaata
kirsikka-ananaksia


Murskaa keksit monitoimikoneessa tai pakastepussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita murut ja voi tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina irtoreunavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi.

Laita täytteen liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa sokerit. Lisää muuta aineet. Purista liivatteista liika vesi pois ja sulata mikrossa. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa, mieluusti seuraavaan päivään.

Laita kiilteeseen tulevat liivatteet kylmään veteen. Kiehauta appelsiinimehu ja tomusokeri. Purista liivatteista liika vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Anna seoksen jäähtyä ja jähmettyä hieman. Kaada se kakun päälle ja anna hyytyä. Voit nopeuttaa hyytymistä laittamalla kattila kylmään veteen. Sekoittele seosta jotta kiille pysyy tasaisena.

Sulata suklaa ja kaada pursotuspussiin, johon teet pienen reiän. Pursota haluamasi koristus. Lisää kirsikka-ananaksia.

Ei kommentteja: