lauantai 18. lokakuuta 2008

Nigellan suklaamousse

Päätin kokeilla Nigellan tekemää suklaamoussea... "No worries chocolate mousse" On täyteläisen suklaista ja tuhtia :P Tämä ohje riittää 6-8 henkilölle riippuen annoskoosta. Ehkä olisi hyvä kevennys, jos olisi vaahdotettu kermanokare vielä päällä.

150 gr vaahtokarkkeja
50 gr suolatonta voita
250 gr tummaa suklaata (70% kakaota)
60 ml kuumaa vettä
3 dl kermaa
1 tl vaniljauutetta

Paloittele vaahtokarkit paksupohjaiseen kattilaan. Lisää voi, paloiteltu tumma suklaa sekä kuuma vesi. Sulata levyllä koko ajan sekoittaen. Kun kaikki on sulanut ja seos on sileää, ota kattila liedeltä. Vaahdota kerma ja lisää vaniljauute. Sekoita kerma suklaaseokseen. Annostele tarjoiluastioihin ja laita kelmu päälle ettei muodostu kalvo pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia. Ja sitten vain nauttimaan!

1 kommentti:

Anne-Mari Strandman kirjoitti...

Tämä oli tosi hyvää :) Kiitoksia paljon.