torstai 23. lokakuuta 2008

Porkkanaletut
















Salon Seudun Sanomissa oli maukkaan oloinen ohje, jota tietenkin oli kokeiltava... varsinkin kun porkkanoita oli iso pussillinen kotona. Tästä ohjeesta riittää noin 5 hengelle.

3 munaa
5 dl hienoksi raastettua porkkanaa
1 dl korppujauhoja
0,75 dl vehnäjauhoja
2 dl maitoa (lorautin kevytkermaa kun oli kaapissa avattu purkki)
0,5 tl suolaa
0,5 tl sokeria
yrttejä voi laittaa halutessa maun mukaan

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaisiin muut ainekset ja sekoita. Vatkaa valkuaisista kova vaahto. Sekoita kevyesti valkuaisvaahto keltuaisseokseen. Paista voissa pikku lettuja. Meillä syötiin letut voin tai sokerin kera, ja itselleni ne maistuivat puolukkahillon kera.

Ei kommentteja: