tiistai 17. joulukuuta 2013

Joulukakku kinuskikermalla ja puolukkahillolla






















Lehtiä lukiessa, on hyvä olla puhelin lähettyvillä. Miksi? Jotta voi ottaa kuvan hyvänkuuloisesta ohjeesta ;)
Tämän ohjeen löysin niin. En valitettavasti kyllä muista mikä lehti, mutta ohjeen vieressä oli maininta, että Terttu ( ohjeen laatija ) voitti tällä ohjeella Kotilieden joululeivontakilpailun vuonna 2004. Että olisko ollut ihan joku Kotiliesi ;)
Ohje kuulosti sen verran herkulliselta, että päästin kokeilla näin joulun alla. Joulumausteinen pohja, ruisjauhot sekä puolukkahillo houkutteli kakun täytteenä. Hillon seuraksi päätin kokeilla kinuskikermaa, eikö puolukka ja kinuski sovi aina yhteen ;)

Kinuskikerman kanssa oikaisin tällä kertaa, mikä oli virhe. Mutta opettavainen. Lisäsin siis vaan valmista kinuskikastiketta kermaan ja lisäsin liivatetta. Opin tässä sen, että liivatetta käyttäessä maku laimenee, aika paljonkin. Näin ollen kinuski ei kauheasti maistunut kermassa :( Eli kun seuraavalla kerralla aion kokeilla, keitän kinuskin itse, jäähdytän kunnolla ja vaahdotan sitten :) Vinkiksi teillekin. Mutta tässä itse ohje:


KAKKUPOHJA:

4 kananmunaa
2 dl sokeria
150 gr voisulaa
1 dl piimää
0,5 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1,5 tl kardemummaa
0,5 tl neilikkaa
4 dl ruisjauhoja


KOSTUTUS:

omenamehu


TÄYTE:

puolukkahilloa
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
( 2 dl kermaa + 1 prk valmista kinuskikastiketta, 2 liivatetta maitotilkkaan )


KUORRUTUS:


1 prk kermaa
0,5 prk rahkaa
2 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
vihreää pastaväriä
sokerimassalehdet ja puolukoita


Keitä kinuski kermasta ja fariinisokerista valmiiksi vaikka edellisenä päivänä. Anna jäähtyä jääkaapissa yön yli. Vaahdota kun olet täyttämässä kakkua.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota vuoka. Sulata ja jäähdytä voi. Sekoita mausteet ja kohotusaineet ruisjauhoihin.
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon voisula, piimä ja kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin tunti. Anna hetki jäähtyä ja kumoa sitten.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta omenamehulla. Kokoa kakku paistovuokaan laittamalla pohja alimmaiseksi. Täytä kinuskikermalla ja puolukkahillolla. Anna maustua jääkaapissa mieluusti yön yli.

Kuorrutusta varten vaahdota kerma ja lisää rahka. Värjää pastavärillä. Varo vaahdottamasta kermaa liikaa. Voit myös lisätä värin kermaan alkuvaiheessa. Mausta sokereilla maun mukaan. Pursota ja koristele mielesi mukaan. Itselläni oli lehdet valmiina ja puolukoita pakkasessa, joten otin ne käyttöön :)



Ei kommentteja: