tiistai 17. joulukuuta 2013

Joulukakku luumuhillolla ja valkosuklaamoussella














Joulun alla oleville synttäreille tehtiin joulun makuinen kakku.
Pohjana kokeilin tällä kertaa Kinuskikissan Jouluista Maustekakkupohjaa. Maku olikin tosi herkullisen jouluinen. Suosittelen kokeilemaan.
Siihen sitten täytteeksi luumuhilloa ja meillä perinteinen valkosuklaamousse. Ja hyvää tuli! Koristeena kermaa kuin lumi - kun oikeaa ei vaan vielä näy - marsipaanista tehty joulutähti ja pari kanelitankoa, niin ja... puolukoita taas :) Ne on vaan niin kauniita.



KAKKUPOHJA:

3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl inkivääri
1 tl pomeranssia
1 tl kardemummaa
150 gr voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl maitoa


KOSTUTUS:

omenamehu


TÄYTE:

1 prk luumuhilloa
omenamehua
1 prk kermaa
1 prk rahkaa
1 levy Pandan valkosuklaata


KUORRUTUS:

1 prk FloraVispiä
0,5 prk rahkaa
vaniljasokeria ja sokeria maun mukaan


Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtoreunavuoka, itselläni oli 26cm.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitelle ja hyvin sekoittaen. Älä enää vatkaa kovasti. Lisää joukkoon ensin jauhoja ja sitten vuorotellen jauhoja ja kädenlämpöinen maito. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 55 minuuttia. Kumoa aika pian.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Vaahdota kerma ja lisää rahka. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Anna jäähtyä ja lisää kerma-rahkaseokseen. Jos suklaa on liian kuumaa, moussesta tulee rakeista.
Kokoa kakku vuokaan, laita ensin paistetun kakun pohja. Kostuta omenamehulla.  Täytä hillolla ja valkosuklaamoussella. Peitä kakku kelmulla ja anna maustua mielummin yön yli jääkaapissa. Kumoa kakku tarjoiluastialle.
Vaahdota Flora Vispi ja lisää rahka. Mausta sokereilla maun mukaan. Koristele mielesi mukaan. Itse yritin tehdä lunta reunoille :)



Ei kommentteja: