tiistai 27. elokuuta 2013

Kotona tehty kebab-liha













Home made Kebab...
Lyhyesti ja ytimekkäästi... HYVÄÄ!!! SUOSITTELEN!!!

Ohjeen löysin kehujen kera täältä - Kiitokseni laittajalle.


1,5 kg jauhelijaa
3 rkl suolaa
1,5 rkl mustaapippuria
tilkka öljyä

Sekoita suola ja pippurit tilkkaan öljyä. Kyllä, määrät ovat oikeat. Kauhistelin sitä itsekin, mutta ... Lisää ne jauhelihan joukkoon. Veivaa jauhelihaa kunnes ei ole enää murekemainen vaan tasainen taikina. Itse käytin taikinakoukkuja ja monitoimikonetta. Tee tiivis rulla (launantaimakkara pötkön paksuinen) ja huolehdi että saat ilmat pois. Kääri rulla kaksinkertaisen folion sisään tiiviisti ettei rasva pääse valumaan ulos, muuten siitä tulee kuiva ja kova. Paista 100 asteessa 4 tuntia. Anna vetäytyä vielä puolisen tuntia sen jälkeen. Leikkaa veitsellä tai juustohöylällä lastuja. Voit myös käyttää lastut uunissa grillivastuksen alla.

Tarjoile hyvän kastikkeen, pitaleivän tai ranskalaisten kera.

Maistatuksen jälkeen:
Mustapippurin määrää laskisin alkuperäisestä ohjeesta hieman. Ensi kerralla laitan "vain" 1,5 rkl samaan määrää jauhelihaa.



1 kommentti:

Maarit kirjoitti...

Ihanaa, kun oot laittanu tän ohjeen...tätä täytyy kokeilla!!!