maanantai 9. syyskuuta 2013

Omena-puolukka-kukko





















Sain ystävältäni Maku-lehden numeron 4/2013. Siinä on monta hyvää ohjetta, mutta tätä päädyin kokeilemaan ensin, sillä meillä on mustikkakukko hyvinkin tykättyä. Ja kun omenakausi on parhaimillaan, ja meillä tulee tooooodella paljon omenaa tänä vuonna, on kiva olla omenaohjeita. Suosittelen kokeilemaan.
Alkuperäisessä ohjeessa nämä tehtiin muffinsivuokaan ja siitä tulee se 12 kpl.

POHJA:
150 gr voita
1 dl fariinisokeria
2 dl spelttijauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

TÄYTE:
1 litra omenapaloja
1 rkl voita
vajaa dl fariinisokeria
kanelia tai kardemummaa
2 dl puolukkaa

Sekoita kulhoon pehmeä voi, fariinisokeria, jauhot ja leivinjauhe. Sekoita murumaiseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuuan tai muffinsipellille pohjaan ja reunoille. Voit painella hieman yli reunojen. Laita jääkaappiin odottamaan täytettä.
Kuori ja pilko omenat. Sulata voi pannulla ja lisää siihen fariinisokeri. Paista omenapaloja pannulla, kunnes ovat hieman pehmenneet. Lisää kanelia tai kardemummaa. Lisää puolukat. Jos käytät pakastepuolukkaa, anna seoksen kiehahtaa, jotta ylimääräinen neste haihtuu. Anna hieman jäähtyä.
Kaada täyte vuokaan. Käännä reunoja hieman omenoiden päälle. Paista 200 asteessa noin puolisen tuntia. Jos paistoit muffinsitpellillä, anna jäähtyä kunnolla ennenkuin otat ne pois, etteivät ne murene.
Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera. Ja on hyvää!!!



Ei kommentteja: