sunnuntai 18. elokuuta 2013

Pannupitsaa kanalla ja aurajuustolla













Tällainen siitä sitten tuli... HERKULLINEN sanon minä!!!
En ole mikään aurajuuston ystävä, en todellakaan. Mutta nyt oli jo pidemmän aikaa tehnyt mieli pannupitsaa kanalla, aurajuustolla ja ananaksella. Ja en, en ole raskaana ;) Tehtiin me sit kinkkuversiokin, mutta nautin kyllä tuosta kanapitsasta.


Tämä yksi kappale tehtiin valurautapannuun. Haluttiin verrata onko eroa paistaa näin tai pellillä ja me emme huomanneet mitään eroa. Eikä esilämmitetty peltejä, sitäkin ollaan kokeiltu täydellisen pitsan haussa :D Paistokivi meillä on kyllä mutta se on hieman haastava käyttää, kun on valitettavasti mennyt halki ( eli uusi tarttis ehdottomasti hankkia )

Etsin ohjetta tovin ja päädyin tänne joskin moni ohje oli tämänkaltainen.
Tehtiin kaksinkertainen ohje, sillä kun tehdään pitsaa, sitä tehdää reilusti :) Olisko tullut 4-5 kappaletta? Mut sehän riippuu tietysti minkä kokoisia tekee :D ja käytetään pitsapohjiin tuota durumia mikäli kaapissa on, ja nyt oli...


POHJA:

6 dl vettä
1 pala hiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
4 rkl öljyä
14-16 dl durumvehnäjauhoja / vehnäjauhoja

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota hiiva siihen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta hyvin jauhoilla. Kohota kaksinkertaiseksi leivinliinan alla.

Kauli taikinasta sopivan kokoisia pitsoja leivinpaperin päälle. Anna kohota vielä hetki, 20-30 minsaa jos aikaa. Meillä ei ihan noin kauan olleet ja silti tuli hyvät.

Täytä tomaattikastikkeella ja haluamillasi täytteillä ja juustoraasteella. Paista 225 asteessa noin 25 minsaa.  Nauti kuumana kylmän kokiksen kera!


Ei kommentteja: