tiistai 4. kesäkuuta 2013

Lohi-voileipäkakku
















Tähän voikkariin käytin vaaleata valmiiksi viipaloitua vuokaleipää. Kostutin kalaliemellä ( puolikas kalaliemikuutio puoleen litraan vettä - ettei tule liian suolaista) Täytevälejä tein kolme.

LOHITÄYTE:

300 gr savulohta
1 pkt yrttituorejuustoa
1 pkt kermaviiliä
1 pkt creme fraiche
tilliä
suolaa - valkopippuria
kananmunia ( olisko ollut joku 6-8 kpl)


KUORRUTUS:

1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
suolaa, valkopippuria


PÄÄLLE:

salaattia
kirsikkatomaattia
kurkkukukkia ja -lehtiä
savulohta
kananmuna
sitruunaa


Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään paitsi kananmunat. Mausta ja tarkista maku. Kostuta leivät liemellä, laita täytettä päälle. Kuori ja viipaloi kananmunat ja asettele viipaleet täytteen päälle. Kokoa voikkari. Kelmuta ja aseta jääkaappiin mieluiten yön yli maustumaan. Aseta kevyt paino päälle jos mahdollista.
Vaahdota kerma kevyesti. Lisää tuorejuusto joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Mausta. Kuorruta voikkari. Kuorrutus on myös helppo pursottaa. Koristele mielesi mukaan. Netti on täynnä ideoita :)


Ei kommentteja: