maanantai 10. joulukuuta 2012

Savulohipiirakka

Juhlat juhlittu ja tällä kertaa suolaisena piirakkana kokeilin Ullan Unelmakakussa tehtyä savulohipiirakkaa. Ja kun mies sanoi, että sitä saa tehdä uudestaan.. niin ohje talteen. Ja pohja oli todella helppotekoinen kuten Ullakin sanoi. Ja hyvä sekin. "Erikoisena" tässä ohjeessa oli se, että pohjan päälle kaadettiin tuo seos, jonka yleensä kaadan kaiken täytteen päälle. Se hieman mietitytti miten tämä toimii mutta turha huoli siis pois... ei mennyt pohja lössöksi tms. Mieskin kehui kuinka kivalta näytti kun näki täytteet :D
Tällä ohjeella tulee heti kaksi piirakkaa, mikä oli todella kätevää. Itse tein lasisiin piirakkavuokiin, mutta yhtä hyvin onnistuu esimerkiksi foliovuokiin tehdä. Ja kätevää oli paistaa kaksi piirakkaa kerralla uudessa kiertoilmauunissa ;)


POHJA:
100 gr pehmeää voita
6 dl vehnäjauhoja
200 gr creme fraichea

Sekoita jauhot ja pehmeä voi. Lisää creme fraiche ja sekoita tasaiseksi. Kauli taikina kahteen voideltuun piirakkavuokaan ( halk. n. 24cm).


POHJAN PÄÄLLE:

200 gr metsäsieni tuorejuustoa
2 kananmunaa
0,5 dl maitoa ( lorautin kermaa)
3 dl emmental juustoraastetta


TÄYTE:

400 gr lämminsavulohta
1 purjo suikaleina
1 pkt tilliä
sitruunamehua

Sekoita tuorejuusto, kananmunat ja kerma. Kaada seos pohja päälle. Ripottele noin 1 dl juustoraastetta päälle. Suikaloi purjo ja kuullota kevyesti pannulla voissa. Ripottele lohi ja purjo pohjatäytteen päälle. Pirskottele hieman sitruunamehua päälle. Laita vielä vähän juustoraastetta päälle. Leikkaa tilliä vielä pinnalle. Voit säästää vähän tilliä, jonka laitat sitten tuoreena lämpimän piirakan päälle. Paista piirakoita 200 asteessa noin puolisen tuntia.



Ei kommentteja: