maanantai 3. joulukuuta 2012

Puolukka-kinuskipiirakka


Tähän ohjeeseen törmäsin yhdessä ruotsalaisessa blogissa, jossa on sekä herkullisia ohjeita että ihanat kuvat leipouksista. Toista kuin omat kuvat tällä hetkellä :(
Makean kinuskin ja kirpeän puolukan maku yhdessä piirakassa innosti kokeilemaan. Ja kuten itse bloggaajakin sanoi: "vähän liian hyvä" ... ja sitähän se oli. Kokeilkaa... ette tule pettymään.

POHJA:

125 gr voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 kananmuna

Sekoita sokeri ja jauhot keskenään. Lisää paloiteltu kylmä voi. Sekoita murumaiseksi. Lisää kananmuna. Sekoita sen verran, että sekoittuu. Peitä elmu kelmulla ja anna taikinan levätä jääkaapissa 45 minuuttia.

Voitele 24-25cm vuoka. Painele taikina vuuan pohjalle ja reunoille. Paina pohja haarukalla. Anna taikina levätä taas jääkaapissa puolisen tuntia. Paista sitten pohjaa noin 10-15 minuuttia 200 asteessa uunin alaosassa. Jäähdytä ritilällä.


TÄYTE:

4,5 dl kermaa
1,5 dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
5 dl puolukoita

Kaada kerma, sokeri ja siirappi paksupohjaiseen kattilaan. Keitä keskilämmöllä noin tunnin verran välillä sekoittaen puuhaarukalla. Lisää puolukat kinuskiin ja sekoittele varovasti. Kaada seos piirakkapohjan päälle ja anna jäähtyä kunnolla. Voi hyvinkin olla jääkaapissa pari kolmekin tuntia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: