tiistai 18. marraskuuta 2008

Pekoni-sipuli-tomaattikeitto ja Focaccia leipä











Mieheni toivoi sipulikeittoa ja koska hän niin pitää tomaatista, ajettelin että tämä ohje voi olla juuri se oikea. Tämä on Accidental Hedonistin alkuperäinen ohje hieman muunneltuna.

6-7 annosta

1 pkt pekonia
1 litra pilkottua sipulia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
2 tl sokeria
1 litra vettä
2 kanaliemikuutiota
500 gr paseerattua tomaattia
500 gr tomaattimurskaa valkosipulilla maustettu

Suikaloi pekoni ja paista kunnes rasva alkaa irrota. Lisää lämpöä ja lisää pannulle voi, öljy, sokeri ja sipulit. Paista sipuleita n. 20-25 minuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja ovat saaneet hieman väriä. Lisää vesi ja kanaliemikuutiot sekä tomaatit. Kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä 45 minuuttia. Tarjoa hyvän vaalean leivän kanssa, esim focaccian kanssa.




FOCACCIA LEIPÄ

Tästä tulee uunipellillinen (20x30x5)

1 pussi kuivahiivaa
2 rkl hunajaa
6 dl lämmintä vettä
1 kg vehnäjauhoja
1 rkl suolaa

1dl öljyä
1 rkl merisuolaa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja

Liuota hunaja lämpimään veteen. Lisää jauho, johon on lisätty hiiva ja suola. Alusta hyvin. Peitä kulhon elmu kelmulla ja liinalla. Taikina nousee todella hyvin, jos laitat taikinakulhon altaaseen, jossa on lämmintä vettä. Anna nousta tunnin. Kumoa taikina pöydälle ja vaivaa hyvin. Nosta taikina voidellulle uunipellille ja painele se levyksi. Nosta vielä 20 minuuttia.
Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi ja painele levyn pintaan. Pirskottele päälle vielä öljy ja ripottele merisuola. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Leikkaa neliöiksi ja nauti.

Ei kommentteja: