sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Mustikkakukko





















Pakastin on hyvä jo tyhjentää kesäksi jos siellä vielä on jotain marjoja tms. Ja meillä on vielä mm mustikkaa. Eli... perinteistä mustikkakukkoa tekemään. Sehän maistuu aina!

Tällä kertaa en tehnyt kantta vaan murustin taikinan mustikoiden päälle. Hyvin toimi näinkin. Vuoka on Pentikin ihana mustikkapiirakkavuoka. Kokoakin sillä on huikeat 30cm. Joten tänään on herkkua riittävästi, kun seurataan Suomi - Kanada peliä.


TAIKINA

300 gr huoneenlämpöistä voita
5,25 dl ruisjauhoja
1,5 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta

800gr mustikkaa
1 dl sokeria
perunajauhoja ( taisin laittaa joku 4 ekl, kun osa mustikoista olivat sulaneet.)


Mittaa kulhoon kuivat aineet. Lisää voi ja nypi murumaiseksi. Levitä jauhotuin käsin 3/4 taikinasta vuuan pohjalle ja reunoille.

Sekoita sokeria ja perunajauho mustikoihin. Kaada mustikat pohjan päälle. Murusta loput taikinasta päälle. Paista 200 asteessa 45 - 60 minsaa.

Tarjoa vaniljajäätelön, -kastikkeen tai kerman kanssa. Ja on hyvää!



Ei kommentteja: