Kyllä kerran kesässä tarvii marenkinen Britakakku tehdä. On se vaan niin hyvää. Tällä kertaa haastetta oli, kun osui kunnon hellejakso tätä tehdessä, joten marenki hieman kärsi vaan eipä tuo makua haitannut :)
Pohjan tein tällä kertaa niin, että laitoin ensin pohjan ja marengin siihen päälle ja paistoin ne heti. Sen voi myös tehdä niin, että esipaistaa pohjaa ensin n 10 minuuttia ja sit laittaa marengin päälle ja paistaa valmiiksi.
Ja tällä ohjella minä sen tein... aika perusohje mitä nettiä selailin. Hyvä oli että valkuaiset ja keltuaiset tuli kaikki käytettyä tähän, niin ei tullut ongelmaa että mihin ne loput sitten käyttää.
POHJA:
150 gr voita
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
1,5 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
MARENKI:
4 valkuaista
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
TÄYTE:
1 prk kermaa
1 prk vaniljarahkaa
marjoja/hedelmiä maun mukaan
tomusokeria maun mukaan
Vaahdota ensin huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten välissä. Lisää lopuksi maito ja jauho ( johon olet sekoittanut leivinjauheen) vuorotellen.
Levitä leivinpaperi pellille. Öljysin leivinpaperin kevyesti. Olin kuullut niin paljon
miten pohja tarttuu kiinni. En tiedä vaikuttiko vaiko ei, mutta hyvin irtosi. Levitä siis pohjataikina leivinpaperille. Tee seuraavaksi marenki.
Vaahdota valkuaiset puhtaassa kulhossa. Lisää pikkuhiljaa sokerit. Marenkin on valmista, kun se pysyy kulhossa kun käännät kulhon ylösalaisin ;)
Levitä marenkin pohjan päälle. Paista 175 asteessa noin puolisen tuntia, mutta tarkkaile sillä uunit ovat erilaisia.
Anna jäähtyä. Leikkaa pohja kahteen osaan. Vaahdota kerma melkein valmiiksi ja lisää rahka joukkoon. Levitä seos yhden kakkupohjan päälle ja ripottele marjoja päälle. Aseta toinen pohja päälle, laita kerma-rahkaa ja päälle marjoja. Sitten vaan kahvia kuppiin ja herkuttelemaan!
Muistathan, että tätä kakkua ei kannata täyttää kovin paljon ennen tarjoilua ettei pohjat pehmiä liikaa. Tosin hyvää se on sittenkin. Yks vinkki millä voi saada leivinpaperin hyvin irti, on käyttää pohja pelteineen hetken pakkasessa ja sitten vasta irrottaa paperi. Ja maidottoman version saat, kun käytät maidotonta voita sekä kauramaitoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti