tiistai 26. elokuuta 2014

Muhkeat hampurilaissämpylät















Näitä sämpylöitä on tullut nyt kesän aikana muutaman kerran tehtyä ja ovat kyllä niin hyviä ja muhkeita. Täytteenä on ollut niin kotitekoiset jauhelihapihvit, kuin kananyhtöä sekä nyhtöpossua. Maistuu kaikkien kanssa.
Ohjeen löysin Yhteishyvän sivuilta. 


12 kpl

2 dl maitoa
2 dl vettä
50 gr hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
10 dl vehnäjauhoja ( 4dl spelttijauhoja ja 6dl vehnäjauhoja)
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
2 kananmunaa
4 rkl öljyä

Lämmitä nesteet kädenlämpöisiksi (jos käytät tuorehiivaa) tai +42 asteiseksi jos käytät kuivahiivaa kuten minä tällä kertaa. Liuota siihen hiiva. Lisää suola, sokeri, öljy ja munat. Lisää jauhoja hyvin alustaen. Minä käytän ensin vispilää, sitten käytän puulastaa ja lopuksi tarvittaessa kädella veivaan. Peitä kulho liinalla ja kohota taikina kaksinkertaiseksi. Itse laitan uuniin valon päälle ja taikinan sinne kohoamaan.
Leivo jauhotetulla pöydällä 12 sämpylää, jotka painat hieman kasaan. Peitä liinalla ja anna kohota sen aikaa, kunnes uuni lämpiää 225 asteeseen. Voitele sitten vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Anna jäähtyä, halkaise ja täytä... ja herkuttele!





Ei kommentteja: