tiistai 2. syyskuuta 2014

Punaherukkamousse vadelmilla













Olen jonkun  aikaa etsinyt uutta herkullista täytettä, joka ei olisi niin makea vaan raikas. Vaikka olen hyvinkin perso makealle, halusin nyt jotain muuta.

Nettiä selailin monet illat ja monet ohjeet katsoin ja luin. Sitten löysin tämän, punaherukasta. Ihastuin heti, sillä RAKASTAN punaherukoita! Tätä oli kokeiltava. Ja se kannatti! Tämä täyte nousi lemppariksi. Eli ensi kesänä meillä keitellään punaherukasta hilloa, NAM!

Ohjeen löysin täältä hyvine ohjeineen täytteen ja koko kakun tekoon. Täyte riittää 4-5 munan kakkuun oikein hyvin. Itse tein tällä kertaan yksinkertaisesti kääretorttupohjan, josta otin pohjan ja päällisen ja sit vaan täytettä väliin. Tarkoitushan oli vaan testata täyte ja siksi kakku saikin vaan tomusokeria päälle :)

Mutta tässä ohje ah niin ihanaan täytteeseen <3>



PUNAHERUKKAHILLO

7,5 dl punaherukoita
3,75 dl hillo-marmeladisokeri


TÄYTE:

4 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
6 kpl liivatetta
1 pkt sitruunatuorejuustoa Viola
1 prk creme fraiche ( käytin isosta prk puolet eli n 100gr)
2 dl tomusokeria
4 dl jäähtynyttä herukkahilloa
3 rkl vaniljakreemijauhetta
0,5 dl sitruunamehua


loput punaherukkahillosta
kokonaisia kotimaisia vadelmia


Keitä ensin herukkahillo herukoista ja hillo-marmeladisokerista. Ohje on paketin kyljessä. Anna hillon jäähtyä.

Vaahdota kerma ja vaniljasokeri. Älä vaahdota ihan kovaksi vaahdoksi vaan jätä pehmeäksi. Laita jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatteet likomaan kylmään veteen.

Sekoita kulhossa tuorejuusto, creme fraiche, herukkahillo ja tomusokeri. Lämmitä sitruunanmehu mikrossa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne sitruunamehuun. Lisää liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Lisää kerma ja vaniljakreemijauhe joukkoon vähän kerralla. Sekoita tasaiseksi. Anna täytteen seistä jääkaapissa hetken, jolloin se jähmettyy hieman ennen täyttämistä.

Kokoa kakku vuokaan, jonka olet vuorannut kelmulla. Kostuta kakkupohja halutessasi. Laita ensin pohjan päälle punaherukkahilloa. Kaada sitten vähän täytettä päälle. Tiputtele kokonaisia tai puolikkaita vadelmia joukkoon. Kaada sitten vielä täytettä päälle. Täytä sitten toinen kerros samalla tapaa. Laita kelmua kakun päälle ja anna hyytyä ja maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Tai niinkuin me tehtiin, herkuttele muutaman tunnin kulutttua :P




Ei kommentteja: