keskiviikko 13. elokuuta 2014

Feta - Kirsikkatomaatti kasvispiirakka (gluteeniton)

















Tein ystävälle gluteenittoman kasvispiirakan. En ollut sellaista ennen tehnyt joten hieman piti tutkia asiaa.

Tarkkaa on, ettei muuta jauhopölyä ole leivottaessa tai säilyttäessä leivonnaista. Ja ettei jauhoa ole säilytetty "normi" jauhojen kanssa samassa kaapissa. Koska en tiennyt sietääkö ystäväni vieras tärkkelystä, päädyin ostamaan Semperin Finmix hienoja gluteenittomia jauhoja. Muutoin olisin tehnyt pohjan maissitärkkelyksestä.
Tarkkaa on myös, että voissa ei ole murusia muista leivistä tms ja että astiat, pöytä ja leivinliinat ovat puhtaita muista jauhoista. Jos leivot muitakin leivonnaisia samanaikaisesti, leivo ensin gluteenittomat leivonnaiset. Ja säilytä kuvun alla.

Pohjaohjeen sain yhdeltä nettiystävältäni, jolla on gluteeniton ruokavalio. Näin sain varmasti hyvän ja toimivan ohjeen. Päällehän voi sitten laittaa mitä haluaa ja mikä maistuu.


POHJA:

100 gr voita
2  dl juustoraastetta (emmental)
4 dl Semperin finmix gl. jauhoja


TÄYTE:

feta kuutioita
kirsikkatomaatteja
1 prk kermaa
2 kananmunaa
100 gr juustoraastetta
suolaa, pippuria


Nypi pohjaa varten voi ja jauhot. Lisää juustoraaste. Levitä n 26cm vuuan pohjalle ja reunoille leivinpaperi. Painele taikina pohjalle ja reunoille.

Sekoita kerman joukkoon munat, mausteet ja juustoraaste. Kaada pohjan päälle. Ripottele fetakuutioita täytteen päälle. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit. Laita puolikkaan piirakan päälle. Paista 200 asteessa n 40-45 minuuttia. Koristele basilikanlehdillä ja kirsikkatomaateilla.



Laitan talteen toisenkin gluteenittoman piirakkaohjeen, jota ystäväni suositteli.

125 gr rahkaa
125 gr voita
1 tl leivinjauhetta
2.5 dl  Semperin Finmix hienoa / karkeaa

Sekoita rasva ja rahka sekaisin. Lisää jauhot. Anna levätä jonkun aikaa jääkaapissa. Taikina on löysähköä, joten jauhojen avulla saat sen vuokaan.


Ei kommentteja: