keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Paras omenapiirakka koskaan





















sanoi mieheni syötyään tätä. Ohhoh, äkkiä talteen tämä ohje. Ja kyllä tämä oli hyvää, muruseoskin maistui. Tätä tulen varmasti tekemään toistekin.
Ohjeen löysin täältä kun mieli teki omenapiirakkaa fariinisokerilla.

POHJA:

100 gr voita
vajaa 1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 dl grahamjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


TÄYTE:

omenoita
kanelia
( fariinisokeria / sokeria )
( inkivääriä )


MURUSEOS:

50 gr voita
0,5 dl fariinisokeria
vajaa 1 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 dl kaurahiutaleita


Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Lisää muna kovasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne vaahtoon puuhaarukalla. Painele taikina voidellun piirakkavuuan pohjalle ja reunoille.
Kuori ja lohko omenat. Laita omenalohkot taikinan päälle. Ripottele omenoiden päälle kaneli. En tällä kertaa laittanut inkivääriä enkä itse asiassa muistanut laittaa sokeriakaan, mutta eipä olis tarvinnut lisä makeuttakaan.
Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi. Sekoita murumaiseksi ja ripottele omenoiden päälle.
Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Nauti vaniljakastikkeen kera! NAM!!!




Ei kommentteja: