torstai 8. joulukuuta 2016

Kana-parsakaali piirakka

















Rakkaalle ystävälle sain tehdä kanapiirakan. Väriä antamaan päädyin laittamaan parsakaalin nuppuja.

Pohjan tein vanhalla varmalla ohjeella, jonka vain puolitin tätä piirakkaa varten. Vuuan koko on n 28cm. Tykkään niin tästä pohjasta ja se on sekä helppo että nopea tehdä.


POHJA:

2,5 dl vehnäjauhoja
himppusen suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl juustoraastetta ( käytin emmental - mozzarella )
125 gr huoneenlämpöistä voita
0,5 dl kylmää vettä

Sekoitat kuivat aineet keskenään ja nypi pehmeä voi joukkoon. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele jauhotuin käsin taikina vuuan pohjalle ja reunoille.



TÄYTE:

kanasuikaleita ( käytin hunajamarinoituja )
1 pkt creme bonjour ruohosipuli tuorejuustoa tms.
2 kananmunaa
0,5 dl kermaa tai maitoa
2-3 dl juustoraastetta
suolaa, pippuria, curryä

Paista kanasuikaleet pannulla. Mausta curryllä.
Sekoita tuorejuusto, munat, kerma ja juustoraaste keskenään. Lisää suolaa ja pippuria. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Asettele sitten kanasuikaleita ja parsakaalin nuppuja seoksen päälle. Paista 200 asteessa noin puolisen tuntia.

Herkullisia hetkiä!





Ei kommentteja: