torstai 14. maaliskuuta 2013

Suklaa whoopiet appelsiinitäytteellä
















Jonkun aikaa on tehnyt mieli kokeilla tehdä whoopie keksejä vai miksi niitä nyt sitten kutsuupi. Nettiä selatessa ohjeita oli yhtä monta kuin tekijääkin. Mielessä oli kokeilla jotain suklaista ja täytteessä jotain raikasta appelsiinia. Noh, minä kiinnostuin kokeilemaan tätä ohjetta ja itse asiassa täytettäkin.
Keksitaikina oli ihana... sitä varmaan teen jatkossakin. Täyte... oli raikas mutta aavistuksen löysähkö, eli syödessä se hieman valahti ulos. Tosin, ehkä se on whoopien ominaisuus ;)


100 gr huoneenlämpöistä voita
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl Van Houten kaakaota
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1,5 dl maitoa


TÄYTE:

200 gr appelsiinituorejuustoa
70 gr valkosuklaata
appelsiinin kuoriraastetta maun mukaan
tomusokeria lisäsin hieman vielä


Vaahdota pehmeä voi ja sokeria. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lämmitä maitoa aavistuksen. ( jostain luin että on hyvä lämmittää maito ennenkuin sen lisää taikinaan) Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa. Sekoita tasaiseksi. Itse laitoin taikinan pursotinpussiin ja pursotin leivinpaperille kakkuja. Huomasin sitten että voikin tehdä aika pieniä, sillä leviävät uunissa :D Eli vaikka tekee halkasijaltaan 1cm, koko on kiva. Ohjeesta tulee 30 kakkusta. Eli 15 whoopieta. Paista kakkuja 175 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.

Vatkaa huoneenlämpöinen appelsiinituorejuusto kuohkeaksi. Pese appelsiinit kunnolla ja raasta värillinen kuoriosa. Paloittele ja sulata suklaa mikrossa. Lisää jäähtynyt suklaa ja kuoriraaste juuston joukkoon. Laita täyte pursotuspussiin. Pursota täytettä 15 kakkuseen. Laita toiset kansiksi. Sulata loput valkosuklaasta ja koristele whoopiet. Enjoy!





Ei kommentteja: