maanantai 21. helmikuuta 2011

Maksapihvit, haudutettu sipuli ja kastike

Jonkun aikaa oli jo tehnyt mieli maksapihvejä, joten eikun tekemään. Jotta nämä maistuvat, onkin tärkeää ettei niistä tule nahkapohjia ja maistuvat kuten moni muistaa lapsuudestaan. Jostain luinkin, että maksapihvejä tulee paistaa vain hetken. Ne saa vaikka jäädä hieman punertavaksi sisältä muttei verestäviksi. Silloin niitä ei ole paistettu liian kauan.
Paista pihvit ja tee kastike viimeiseksi, sillä ne tulevat nopeasti. Alkuperäinen ohje on otettu maku.fi:stä.

Haudutetut sipulit:

2 sipulia
ruokaöljyä
voita
1/2 dl vettä
2 rkl siirappia
suolaa
mustaapippuria

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota niitä hetki öljyssä ja voissa. Lisää vesi ja siirappi. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes sipuli on pehmeää.


Pihvit ja kastike:

naudan maksaa viipaleina
öljyä ja voita
1 tl meiramia
1 tl sokeria
suolaa
mustaapippuria
2 dl kermaa

Lämmitä voi ja öljy pannulla. Paista maksaviipaleita molemmin puolin kauniin ruskeaksi. Tarkista kypsyys tekemällä viilto. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta pihvit lautaselle folion alle, siksi aikaa kun teet kastikkeen. Kaada kerma pannulle. Anna kiehua kokonaan. Mausta, hiero meiramia kämmenten välissä ennen kastikkeeseen lisäämistä.

Tarjoa perunoiden ja puolukkahillon kera.

Ei kommentteja: