sunnuntai 2. elokuuta 2009

Ruis-mustikkakääretorttu











Kun tuota mustikkaa aina vaan riittää ja meillä on innokas poimija, ajattelin kokeilla seuraavanlaista ohjetta. Kuulosti niin terveelliseltäkin ;) Täytettä jäi yli, joten se nautittiin kääretortun rinnalla... sekä erikseen.


Pohja:

4 kanamunaa
1,5 dl sokeria
2 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 prk Flora Vispiä
1 prk rahkaa
0,5 dl sokeria / tummaa sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl mustikoita


Vaahdota munat ja sokeria kunnolla. Lisää leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhot varovasti vaahtoon. Vuoraa korkeareunainen pelti leivinpaperilla. Kaada taikina pellille. Paista 200 asteessa noin 7-10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Vaahdota kerma. Lisää joukkoon rahka ja sokerit. Murskaa mustikoita hieman. Lisää ne vaahtoon. Kaada täyte pohjalle ja rullaa. Jätä saumakohta alapuolelle.

Ei kommentteja: