keskiviikko 26. elokuuta 2009

Vaahtokarkit











Aamuohjelmassa tehtiin vaahtokarkkeja ja siitä lähti sitten innostus kokeilla tehdä sellaisia. Vaan oli glukoosia olikin vaikea saada apteekeista, sitä käytetään niin vähän ettei sitä pidetä varastossa. Piti siis löytää jokin muu ohje. Ja sehän löytyi Hellapoliisin sivuilta. Itse jätin vain appelsiinimausteen pois ja käytin tilalla vaniljauutetta.


8 liivatetta
1,75 dl sokeria
0,25 dl vaaleata siirappia
0,75 dl vettä
2 kananmunan valkuaista
2 tl vaniljauutetta

tomusokeria
maissijauhoja (Maizena)

Laita liivatteet kylmään veteen 5 minuutiksi. Sekoita kattilaan sokeri, siirappi ja vesi. Keitä kunnes yksi pisara seosta jähmettyy lasissa kylmää vettä. Purista liivatteista vesi pois. Laita ne pieneen kippoon ja sulata ne mikrossa. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaniljauute. Lisää sokeriseos ohuena nauhana valkuaisiin samalla voimakkaasti vatkaten. Lisää myös sulatetut liivatteet. Sekoita maizenaa ja tomusokeria sen verran, että saat sillä tomutettua neliömäisen vuuan. Itse käytin lasivuokaa kokoa 20x30cm. Silloin vaahtokarkeista tuli noin 2cm korkeita. Tomutus sen takai, ettei taikina tahmaa kiinni. Kaada vaahtokarkkiseos vuokaan ja tasoita pinta. Tomuta vielä pinta. Laita jääkaappiin jähmettymään. Minulla oli kaapissa muutaman tunnin, sitten en enää malttanut odottaa :) Leikkaa paloiksi terävällä veitsellä. Säilytä jääkaapissa. Ja mausteena voi käyttää mitä mieleen juolahtaa ja kullekin maistuu.

Ei kommentteja: