tiistai 16. tammikuuta 2007

Porkkanasämpylät

5 dl vettä (tai maitoa)
2 tl suolaa
2 rkl sokeria (tai hunajaa tai siirappia)
3 porkkanaa raastettuna
1 pss (11g) kuivahiivaa
2 dl kauraryynejä
n. 10 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia tai
1 dl ruokaöljyä

Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi ja lisää siihen suola, sokeri ja porkkanaraaste. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja lisää ne. Lisää sen jälkeen vähitellen kauraryynit ja loput vehnäjauhoista. Lopuksi lisää ruokaöljy tai sulatettu margariini. Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Annan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.

Leivo taikinasta pyöreitä sämpylöitä (n. 20-25 kpl). Anna sämpylöiden kohota pellillä liinan alla noin puoli tuntia ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja: