tiistai 29. joulukuuta 2015

Paholaisenhillo






















Kun mä tätä hilloa pääsin joskus maistamaan ekaa kertaa, olin myyty! Se vaan oli niiiin hyvää. Ja minähän syön tätä vaikka minkä kanssa... Kanan, vuohenjuuston kera, salaatin päällä, tonnikalan päällä, kalan kanssa, lihan kanssa, hamppareiden kanssa... vähän kermaviiliä tai täyteläistä turkkilaista jogurttia kylkeen niin avot mikä yhdistelmä. Noh, ehkä se on kuitenkin parhaimmillaan kanan ja vuohenjuuston kanssa.

Tänä jouluna päätin kokeilla itse tehdä sitä. Ja yllätyin toisaalta miten helppoa se oli. Tosin, minä löysin ohjeen missä käytetään valmista tomaattimurskaa, mutta toki voi kaltata tomaatit ja soseuttaa itse. Tätä tulen tekemään uudestaan herkuteltavaksi.

Omasta satsista tuli ehkä aavistuksen tulista, mutta itse tykkäsin kyllä. Taisin laitta kolme neljä chiliä, ei mitään kovin suuria, mutta laitoin myös siemenet ja kiinnikkeet, joten se lisäsi tulisuutta. Siksi jogurtti tms pehmentää makua. Ja jos haluaa miedomman makuista, niin laita vain chilin kuori... ja ehkä vain kaksi kappaletta. Niin ja minä käytin Rawit Chilejä... tulisuusasteikolla taisi olla 7,5. Chilejäkin kun on erilaisia.

Ohjeen löysin Peggyn pienestä punaisesta keittiöstä. Vaikka netistä löytyy kyllä monta ohjetta niin tuntuu että pohja on pienin muutoksin aika sama. Itse jätin esim. oreganon kokonaan pois.


PAHOLAISENHILLO

0,5 dl vettä
500 gr hyvää tomaattimurskaa
1 punainen paprika
2 sipulia
2-4 chiliä
3-6 valkosipulin kynttä 
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
0.25 dl punaviinietikkaa
3,5 dl hillosokeria

Pese ja pilko paprika ja sipuli pieniksi paloiksi. Pilko myös chili. Jos haluat tulisemman version, pilko kokonaan. Jos taas miedompaa, poista siemenet ja kiinnikkeet. Laita kaikki kuutiot, vesi, tomaattimurska sekä mausteet kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin puolisen tuntia.

Valmistele sillä välin purkit. Pese purkit ja kannet huolellisesti. Kuumenna purkit 150 asteessa vartin verran. Keitä kannet vedessä kattilassa.

Lisää sitten punaviinietikka ja hillosokeri hilloseokseen. Kiehauta uudelleen ja purkita.






4 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Paholaisenhillo on jotain niiiin hyvää :P

Helena kirjoitti...

Niin on, ja kun se on näin helppoa tehdä!!! Suosittelen kokeilemaan.

Sarin kotona kirjoitti...

Sisko on joskus tehnyt paholaisenhilloa ja tuonut meille! Niin hyvää broilerin kaverina.
Pitäisi joskus itsekin kokeilla tehdä. Nappaan ohjeen talteen...

Helena kirjoitti...

Kiva kun löysit tänne. Toivottavasti pidät ohjeesta ja sen helppoudesta. Tämä sopii niin hyvin kanan kanssa. Minä olen melkein yhden purkillisen jo syönyt. Ja teen varmasti lisää. Mutta kokeilen ensi kerralla kahdella chilillä. Silloin se voi olla sellaista miedon tulista. Tosin riippuu tietysti mitä chiliä saa kaupasta silloin.