sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Lanttulaatikko nro 2













Tänä vuonna lanttulaatikko onnistui todella hyvin. Söin heti tuoreeltaan suoraan vuuasta. Olikohan se pikkuinen lisämäärä suolaa, joka teki sen vai mikähän se oli? Arvoitukseksi jää mutta näin tein sen ( jotta ensi jouluna saan sen taas onnistumaan )


4 kpl 0,85 dl foliovuokaa

1700 gr lanttulohkoja
2 - 3 tl suolaa
muskottipähkinää
valkopippuria
jauhettua inkivääriä
1,5 dl korppujauhoja
1 dl siirappia
2 - 2,5 dl kermaa
2 kananmunaa


Keitä lanttulohkot kypsiksi suolavedessä kannen alla. Kaada keitinvesi talteen. Soseuta lantut, lisää tarvittaessa hieman keitinvettä, että saat ne soseeksi. Lisää mausteet, korppujauhot, siirappi ja kerma. Tarkista maku. Lisää lopuksi kananmunat. Kaada sose voideltuihin foliovuokiin. Paista parisen tuntia 175 asteessa.

Valitettavasti en osaa sanoa paljon laitoin mitäkin maustetta, sillä ripottelin sitä vaan soseeseen. Mutta maistamalla se selviää...





Ei kommentteja: