maanantai 28. joulukuuta 2015

Jouluiset muffinsit





















Tyttö halusi pitää oman ravintolapäivän kotona. Sinne hän halusi tehdä muffinseja, joita voisi sitten laittaa esillä tässä lahjaksi saadussa telineessä. Haeskelin sitten herkullista, hieman joululle maistuvaa ja helppoa ohjetta, jota hän voisi itse tehdä. Ja löysin tämän Dansukkerin sivuilta.

Ohje oli siitä mukava, että kuivat aineet vaan sekoitettiin keskenään. Märät aineet lisättiin kaikki kerralla mukaan ja sekoitettiin tasaiseksi. Ja sitten vaan taikina vuokiin. Ja täytyy sanoa, ollakseen noin helppo tehdä... muffinsit olivat todella pehmeitä ja maukkaita.


18 kpl pieniä muffinseja


3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl pähkinärouhetta
1 tl soodaa
2 tl jauhettua kanelia
0,5 tl jauhettua inkivääriä
100 g voita sulatettuna
2 kananmunaa
0,5 dl  siirappia
100 gr kermaviiliä


KUORRUTUS

kermaa
rahkaa
vaniljasokeria
sokerimassasta tehtyjä lumihiutaleita
marenkikuusia


Mittaa kaikki kaikki kuivat aineet kulhoon. Sekoita ne hyvin keskenään. Tee keskelle kuoppa, jonne lisäät jäähtyneen voisulan, kananmunat, siirapin ja kermaviilin. Sekoita puulusikalla tasaiseksi. Annostele taikina muffinsivuokiin. Paista 200 asteessa kypsiksi. Näitä pieniä paistettiin noin 13 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma. Lisää joukkoon hieman rahkaa, 2dl kermaan noin 1dl rahkaa. Mausta vaniljasokerilla. Pursota muffinsien päälle ja koristele. Tai, tomuta vain tomusokeria hunnuksi päälle.






Ei kommentteja: