keskiviikko 8. lokakuuta 2014
Grillikastike ja kastike paistoliemestä
Kaapissa oli porsaan kylkeä ja ribsejä. Ja taas havahdun liian myöhään, että ainiin, olis voinut marinoida. Noh, mä sit voitelen jollain maustekastikkeella. Mutta ei enää coca-cola tai tomaattipohjaista. Niitä on ollut usein nyhtöpossun tai -kanan kanssa. Jotain muuta. Netin syövereistä osui tämä grillikastike ohje eteeni. Päätin kokeilla tätä, lähinnä sen takia että oli helppo ja kaikki ainekset löytyi kotoa.
Ja kyllä kannatti! Oli meinaan tosi hyvää. Ja tätä voi muunnella mausteita vaihtamalla. Mutta tätä tulen käyttämään toistekin. Kokeile sinäkin!
Sekoitin ainekset vaan keskenään ja annoin tekeytyä jääkaapissa jonkun aikaa. Jääkaapissa säilyy, joten voit tehdä sen aikaisemminkin.
1,5 dl öljyä
0,5 dl soijaa
1 rkl viinietikkaa
1 rkl tomaattipyrettä
2 tl valkosipulimurskaa
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl jauhettua mustapippuria
Tällä mä voitelen kyljen, sekä paiston alussa että paiston aikana. Huomenna kun grillaan ribsit, voitelen ne tällä ensin. NAMI!!!
KASTIKE LIEMESTÄ
Kuten sanoin, kastikkeet ei ole mun juttu. No, tämä kastike syntyi näin (jotta mä itsekin muistan miten tein)
Paistolientä
laimensin sitä vähän vedellä - kaikkines nestettä oli ehkä joku 4dl
kaadoin siivilän läpi pieneen kattilaan
lasissa sekoitin vähän vettä ja jauhoja, jolla sitten suurustin paistoliemen.
Lisäsin reilun ruokalusikallisen omenasosetta (kun kastike tuli porsaanlihalle) ja se oli siinä... herkullinen, ihana ja täydellisen koostumuksen omaava kastike porsaan kyljelle. Noh, vaikka tämä onnistui tällä kertaa yli odotusten, tiedä sitten onnistuuko toiste. Mutta hyvä alku kuitenkin, eiks totta :)
Ps. Olis tähän voinut lorauttaa kermaa joukkoon, mutta nyt oli arki... ja kastike oli enemmän kuin hyvä ilmankin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti