torstai 20. marraskuuta 2014

Suklaiset kuppikakut kinuskikuorrutuksella






















Vaikka blogissani on jo aivan ihana suklaamuffinsien ohje , halusin jälleen kokeilla jotain uutta mehevää ohjetta. Etsiskelin netistä ja vaikka muutama varteen otettava ohje löytyikin, päädyin kokeilemaan tätä Pullahiiren ohjetta. Tiesin, että tähän ohjeeseen voisin luottaa! Enkä pettynyt. Näistä tuli ihanan mehevän suklaiset olematta kuitenkaan liian tuhdit.

Kuorrutteeksi päädyin tekemään kinuskikuorrutetta, sillä sitä olen halunnut jo jonkin aikaa kokeilla. Ja nami, se vasta olikin hyvää. Keitä kinuski jo vaikka edellisenä päivänä ( itse keitin aamulla ) jotta se ehtii kunnolla jäähtyä ennen vaahdottamista.


Kuppikakut parikymmentä kappaletta:

5 dl vehnäjauhoja
2 dl Van Houten kaakaota
1,5 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
2 rkl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2,5 dl maitoa
1 dl öljyä
3 kananmunaa
150 gr  turkkilaista jogurttia
130 gr tummaa suklaata rouhittuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita sitten toisessa kulhossa maito, öljy, munat ja  jogurtti. Lisää nestemäiset aineet kuivien aineiden joukkoon. Jaa taikina muffinsivuokiin, jotka ovat muffinsipellillä. Paista ensimmäiset 5 minuuttia 225 asteessa ja laske sitten lämpötila 175 asteeseen ja paista vielä 10-15 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.


Kinuskikuorrutus

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
2 dl vispikermaa

Keitä ensin kuohukermasta ja fariinisokerista kinuski. Keitin sen 15-20 minsaa. Kaada sitten kinuski kulhoon ja anna jäähtyä kunnolla jääkaapissa. Vaahdota kinuski kunnolla. Vaahdota vispikerma melkein valmiiksi. Lisää se sitten kinuskivaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Varo kuitenkin sekoittamasta liikaa. Laita pursotinpussiin ja pursota muffinsien päälle. Koristele suklaarouheella.





Ei kommentteja: