maanantai 2. kesäkuuta 2014

Pehmeä ja mehukas raparperipiirakka






















Jälleen on se aika vuodesta jolloin sitä saa.. . raparperia. Oman maan raparperi ei ole kauhea reho, mutta onneksi meillä on aivan ihana naapurin täti, jolla on kaksikin valtavaa reho.

Onhan blogissani monen monta ohjetta, mutta tämä on kyllä niin mehukas, että on laitettava talteen. Laitoin pohjaan vähän kanelia ja se maistui ihan kivasti siinä. Olisin halunnut laittaa kardemummaa, mutta se olikin loppu. Ensi kerralla sitten. Vaikka itse sanon, tämä onnistui täydellisesti paistonkin suhteen... ei liian kauan, eikä kuivunut. Njam! Kyllä maistui.

Alkuperäinen ohje on Suklaapeikolta ja TÄSTÄ pääset ohjeeseen. Itse puolitin ohjeen ja tein pyöreään piirakkavuokaan. Käynkin mittaamassa sen, kun kaverini haluaa sen tiedon kuitenkin ;) Joo, eli se on 27cm, pohjasta muutaman sentin pienempi.

Herkullisia hetkiä Sinulle!!!


POHJA:

200 gr vehnäjauhoja ( n 3,5dl )
1 tl leivinjauhetta
125 gr huoneenlämpöistä voita
65 gr sokeria ( vajaa 1 dl )
2 kananmunaa
himppusen suolaa
0,5 dl maitoa / kermaa
kanelia / kardemummaa

TÄYTE:
500 gr raparperia
30gr sokeria ( vajaa 0,5 dl )
1 tl vaniljasokeria


MURUSEOS:

50 gr huoneenlämpöistä voita
50 gr mantelijauhetta
50 gr vehnäjauhoja
40 gr sokeria ( vajaa 0,5 dl )


Tee ensin pohja. Vaahdota huoneenlämpöinen voi. Lisää sokeri ja suola. Sitten munat yksitellen. Kaada joukkoon maito ja sekoita tasaiseksi. Sekoita jauhot ja kaneli/kardemumma keskenään ja lisää ne taikinaa. Kaada taikina piirakkavuokaan, jonka olet vuorannut leivinpaperilla. Tasoita pinta.

Kuori, pese ja pilko raparperit pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon sokerit. Kaada palat pohjan päälle.

Laita huoneenlämpöinen voi kulhoon. Lisää joukkoon jauhot ja sokeria. Sekoita murumaiseksi seokseksi. Murustele seos raparperien päälle. Paista 175 asteessa n 40 minuuttia, mutta tarkkaile paistoaikaa, ettei pääse kuivuamaan. Nauti vaniljajäätelön tai - kastikkeen kera ( tietenkin ;) )




3 kommenttia:

Vilda kirjoitti...

Todellakin pehmeä ja mehukas piirakka. Nam!

Vilda kirjoitti...

PS. Tein kardemummalla ja ohjeessa ei lue mihin väliin kaneli/kumma pistetään.. T. Pilkunviilaaja joka mittasi taas vuuan koon :D

Helena kirjoitti...

:D Kiitos huomautuksesta, korjaan ilman muuta niin tietää missä välissä se lisätään ;)