lauantai 7. kesäkuuta 2014
Sitruunatahna eli lemon curd
Mä vaan niiiin rakastan sitruunatahnaa. Voin lusikoida sitä suoraan purkista :P Tässä ohje, jolla teen sitä. Kannattaa maistella välillä tarviiko sokeria määrää lisätä. Sitruunoiden kirpeydessäkin on eroja, joten maistele....
Sitruunatahna (n 3dl valmista tahnaa)
2 sitruunaa
2 dl sokeria
2 kanamunaa
1 keltuainen
50gr voita
Pese sitruunat kunnolla. Raasta kuori ja purista mehu. Sekoita munat ja sokeri kulhossa. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja kuoriraaste. Siirrä kulho vesihauteen päälle ja vatkaa n 15 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Nosta kulho pois hauteesta ja lisää siihen lopuksi voi. Anna jäähtyä, jolloin seos jähmettyy.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti