maanantai 14. huhtikuuta 2014

Kinkkukierteet

 




























Meillä luetaan Miina ja Manu - kirjoja  p a l j o n. Miina ja Manu juhlivat - kirjassa he tekevät kinkkukierteitä. Siitäpä 3v tyttö, että hän haluaa myös tehdä meille iltapalaksi kinkkukierteitä. Ja niitä tehtiin näin:


KINKKUKIERTEET VOITAIKINASTA:

voitaikinaa
tomaattisosetta
kinkkua
juustoraastetta
pitsamaustetta


Kauli voitaikina jauhotetulla pöydällä levyksi. Levitä päälle tomaattisose. Ripottele kinkkukuutioita päälle ja päälle vielä juustoraastetta. Sitten päälle vähän pitsamaustetta. Kääri rullalle ja nipistä sauma kiinni. Leikkaa parin sentin paksuisia paloja, jotka laitat leivinpaperin päälle tai vuokiin. Paista 225 asteessa kunnes ovat kullanruskeita. Ja kyllä maistui meille iltapala <3 p="">
Syntymäpäiville oli sitten selvää, että sielläkin tarjoillaan kinkkukierteitä. Nyt ne tehtiiin hieman toisin, mutta yhtä helpot ja herkulliset olivat nämäkin:


TAIKINA:

5 dl maitoa
50 gr hiivaa
50 gr voita
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 kananmuna
n 13 dl vehnäjauhoja


TÄYTE:

tomaattisosetta
hyvää kinkkua
emmental-mozzarella-juustoraastetta
pitsamaustetta


VOITELUUN:

kananmuna
juustoraastetta
pitsamaustetta

Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon maito. Lämmitä kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva joukkoon. Lisää mukaan suola, sokeri ja kananmuna. Alusta suurin osa jauhoista taikinaan, mutta säästä osa leivinpöydälle. Taikinan ei tule kuitenkaan olla liian sormiin tarttuva. Anna kohota leivinliinan alla kylmässä uunissa noin puolisen tuntia. Uunissa on hyvä kohottaa, kun siellä ei vedä.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinaa hieman. Jaa se kahteen palaan ja kauli palat suorakaiteenmuotoisiksi levyiksi. Mitä ohuempi, sen parempi. Levitä levyjen päälle tomaattisosetta, mutta jätä noin 1 cm paljaaksi toiselta pitkältä sivulta. Levitä päälle kinkkua ja juustoraastetta sekä pitsamaustetta. Kääri levyt rullalle pitkältä sivulta. Nipistä reunat kiinni. Leikkaa n 2 cm paloja ja laita ne leivinpaperille tai paperivuokiin. Kohota vielä 20 minuuttia. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle vielä vähän juustoraastetta ja pitsamaustetta. Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia.



Ei kommentteja: