Vielä löytyi yksi raparperipiirakka ohje, jota tehtiin kesän aikana. Vaihtelu virkistää ja saa käytettyä raparperit pois. Hmm... taitaa niitä vielä pakkasessa olla ;)
POHJA:
2 munaa
2 dl maitoa tai puolet kermaa
1 dl voisulaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi ja anna jäähtyä. .Lisää muna-sokeri seokseen maito ja pikkuhiljaan sula voi, Sekoita tasaiseksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan välillä sekoittaen. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle.
PÄÄLLE:
0,5-1 litra marjoja oman maun mukaan; esim raparperi, omena, mustikka
Kuori ja pilko raparperit. Ripottele ne taikinan päälle.
MURUSEOS:
50 g voita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
Sekoita jauho ja sokeri kulhossa. Lisää pehmeä voi ja nypi murumaiseksi. Kaada muruseos taikinan päälle. Paista 200 asteessa n 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti