torstai 25. syyskuuta 2008

Lanttuleipä

Tämä leipä muistuttaa saaristolaisleipää, mutta mukana on jokin juuressose. Itse käytin lanttua.

2 dl vettä
1,5 dl maltaita

2 dl vettä
50 gr hiivaa
500 gr lanttu / juuressosetta
1,5 dl siirappia
1 rkl suolaa
1 tl inkivääriä
1 rkl pomeranssinkuorta
1 tl neilikkaa
0,5 dl juoksevaa rasvaa
3 dl ruisjauhoja
8 dl vehnäjauhoja

Sekoita maltaat ja 2 dl vettä. Anna niiden turvota yön yli tai vähintään 8 tuntia.

Lisää lämmin vesi juureen. Lisää hiiva jauhoon ja sekoita muut aineet taikinaan. Vaivaa ja anna taikinan nousta puolisen tuntia. Alusta taikina uudelleen ja jaa se kahteen leipävuokaan. KOhota vartin verran. Paista 200 asteessa tunnin. Voit välillä voidella leipiä siirappi-vedellä.

Ei kommentteja: