keskiviikko 26. joulukuuta 2007

Porkkanalaatikko























1 dl puuroriisiä
2 dl vettä
1 tl suolaa
0,5 dl punaista maitoa
1,5 kg porkkanoita
1 dl kuohu- tai kahvikermaa
½ dl siirappia
suolaa
jauhettua muskottipähkinää
valkopippuria
2 kananmunaa

Pinnalle:

korppujauhoja
voinokareita



Keitä ensin riisipuuro. Lisää riisit kiehuvaan veteen. Lisää maito kun vesi on imeytynyt riisiin. Keittele pienellä lämmöllä kypsäksi. Puuro saa jäädä hieman löysäksi. Mausta suolalla.

Kuori ja pilko porkkanat.  Keitä porkkanat kypsiksi. Ota keitinvesi talteen. Soseuta porkkanat.

Lisää porkkanasoseeseen puuro, kerma, mausteet ja siirappi. Tarkista maku. Lisää kananmunat. Kaada sose voideltuihin vuokiin. Lisää pinnalle korppujauhoja. Tee lusikankärjellä pintaan kuvioita. Laita muutama voinokare pinnalle. Paista 160 asteessa noin 1,5 tunti.


Ei kommentteja: