keskiviikko 26. joulukuuta 2007

Lanttulaatikko














1 kg lanttua
1-2 dl kermaa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
1 dl korppujauhoja

hieman valkopippuria
ripaus muskottipähkinää
ripaus inkivääriä
1-2 kananmunaa
3 rkl voita

Kuori ja pilko lantut. Keitä ne kypsiksi suolavedessä. Keitä keskilämmöllä ja pidä kansi päällä. Kaada keitinvesi talteen. Soseuta lantut.

Lisää kerma, korppujauhot, siirappi ja mausteet. Lisää tarvittaessa keitinvettä. Tarkista maku. Lisää kananmunat. Kaada sose voideltuihin uunivuokiin. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Tee lusikankärjellä kuviota pintaan. Lisää muutama voinokare. Paista 175 asteessa parisen tuntia.



Ei kommentteja: