lauantai 17. marraskuuta 2007

Pekonipiiraat

Taikina:

3 dl vehnäjauhoja

125 gr margariinia

3 rkl vettä


Täyte:

140 gr pekonia silputtuna

10-15 cm pätkä purjoa ohuina viipaleina

1/2 punainen paprika pieninä kuutioina

2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

50 gr kanttarelli-sulatejuustoa tai muuta sulatejuustoa

suolaa

pippurisekoitusta

2 munaa

2 dl kermaa

2,5 dl juustoraastetta


Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi, liää vesi nopeasti sekoittaen. Painele taikina muffinipellin voideltuihin koloihin pohjalle ja reunoille. Kuumenna pannu, paista pekonit rapeiksi, lisää purjo, paprika ja valkosipuli, kääntele minuutti-pari. Leikkaa sulatejuusto paloiksi, tiputa jokaisen pikkupiirakan pohjalle sulatejuustopala. Lusikoi paistettu täyte koloihin täytteeksi. Ripottele pinnalle basilikasilppua. Sekoita kulhossa kerma, munat, mausteet ja juustoraaste, kaada täytteiden päälle. Paista 200 asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla 20-25 minuuttia.

Ei kommentteja: