lauantai 1. elokuuta 2015

Luigi-kakku - kinuskimoussella ja vadelmilla
( soijakermasta, maidoton )
















"Helena tekee minulle Luigi-kakun" sanoi tyttö. Ja Helena kovin mietti, että minkänäköinen se on. Onneksi tyttö toi oman leikkiautonsa malliksi. Tällaisen minä siitä sitten sain aikaan.

Olen pitkään halunnut tehdä autokakkua ja nyt tuli oiva tilaisuus. Helppo oli kasata, oli vain normi pyöreä kakkupohja. Molemmilta reunoilta leikkasin sitten osat pois, jotka nostin kakun päälle katoksi ja vähän muotoilin etulasia. Vinkin näin ekaa kertaa Pullahiiren Makeat kakut kirjasta.

Kinuskin keitin päivää ennen kakun täyttöä, jotta se ehtii jäähtyä kunnolla ja vaahdottaminen onnistuu.

Muotokakuissa on hyvä olla jämäkämpi kakkupohja, joten päädyin tekemään tällä ohjeella, jota Kakkukatri suositteli.Muunsin sitä vaan itselleni sopivan kokoiseksi.


5 kananmunaa
2,5 dl sokeria
6 rkl kiehuvaa vettä
125 gr maidotonta margariinia ( kuumana)
4,4 dl vehnäjauhoja
1,25 tl leivinjauhetta

1 prk Alpro soijakerma
2 dl fariinisokeria

1 prk Alpro soijakermaa
200 gr vadelmaa ( keitin hetken sokerin kanssa )
200 gr vadelmaa kokoinaisina
4 liivatetta ( tuskin tulee liikaa vaikka laittaisi 5 tai 6 )
vajaa 0,5 dl kauramaitoa, vettä, sitruunamehua

Sprite

voikreemi



Vaahdota munat ja sokeri kunnon valkoiseksi vaahdoksi. Lisää kiehuva vesi ja sekoita vielä hetki. Lisää kuuma sula margariini joukkoon. Lisää jauhot siivilän läpi taikinaan. Kaada taikina pyöreään vuokaan ( minä käytin 26cm ). Paista n 160 asteessa kypsäksi. Varmista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä. Säilytin sen huoneenlämmössä seuraavaan päivään, jolloin täytin sen. Näin kakkupohja on helpompi käsitellä.

Keitä kinuski samana päivänä kun paistat pohjan. Kaada soijakerma kattilaan ja lisää fariinisokeri. Keitäsen aikaa että sokeri on sulaa. Anna jäähtyä ja säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Laita 200gr vadelmia kattilaan sokerin kanssa ja keitä hetken. Anna sitten jäähtyä. Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota jäähtynyt kinuskikerma ja soijakerma ensin erikseen. Lämmitä kauramaito / neste ja lisää liivatteet siihne. Anna hieman jäähtyä ennenkuin kaadat liivateseoksen kinuskikerman joukkoon. Nostele lopuksi vaahdotettu soijakerma joukkoon.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Laita alimmaiseksi pohjaksi paistopinta. Kostuta limsalla. Levitä hieman vadelmahilloa pohjan päälle ja puolet kinuskimoussesta. Lisää puolet kokonaisista vadelmista moussen päälle. Kokoa loput pohjista samoin, siten että päällimmäiseksi jää kakun pohjapuoli. Itse kokoan kakut aina vuokiin, jotta saa tukea. Peitä kakku kelmulla ja anna maustua yön yli jääkaapissa.

Leikkaa kakun sivuilta n 5cm matkalta palat irti ja nosta ne katoksi kakun päälle. Muotoile etulasiksi. Valmista voikreemi, jolla kuorrutat kakun. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa.

Kauli sokerimassa isoksi levyksi, jolla kuorrutut kakun. Muotoile ja silittele reunoilta alas. Kun teet suuren levyn, on helpompi kuorruttaa kakku. Leikkaa sokerimassasta tarvittavat koristeet. Käytin valkoista Fun Cakea massaa, jonka olin värjännyt pastaväreillä. Mustat osat tein Kick-patukoista. Ihastuinkin siihen, sillä sitä oli helppo muotoilla kun pehmeni käsissä.

Pullahiiren kirjassa on hyvät kuvalliset ohjeet autokakun muotoiluun, ja helppo! Ei tarvitse hankkia erillistä autovuokaa. Saa vaikka kirjastosta lainattua sen kirjan. Suosittelen!



Ei kommentteja: