lauantai 11. huhtikuuta 2015

Peltileipä













Tuore leipä on aina hyvää. Ja vaikka sämpylöiden pyörittämiseen ei mene pitkään, joskus sitä vaan ei oikein jaksa aloittaa. Joten, päädyin kokeilemaan peltileipää. Taikinahan voi olla millainen vaan, mutta ehkä on hyvä jättää se aavistuksen löysemmäksi kuin normisti tekisi.

Tälläisen tein tällä kertaa, nopeaa ja kätevää. Ja kivaa vaihtelua sämpylöille ja pyöreille leiville.


1 peltileipä

5 dl vettä ( lämpötila hiivan mukaan)
50 gr hiivaa
0,5 dl öljyä
0,5 dl siirappia
1,5 tl suolaa
10-12 dl kolmen viljan sämpyläjauhoja

päälle seesaminsiemeniä


Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva. Lisää öljy, siirappi ja suola. Alusta jauhoja vähitellen. Taikina saa jäädä normaalia löysemmäksi, mutta silti kiinteäksi. Anna kohota 20 minsaa liinan alla.
Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä taikina jauhotetuin käsin koko pellille. Kohota vielä puolisen tuntia pellillä liinan alla. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Leikkaa leipä "paloiksi". Voitele vedellä ja sirottele päälle siemeniä. Paista 20-25 minsaa. Nauti lämpimänä!



Ei kommentteja: