sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Pulled Pork - nyhtöpossu sekä Pulled Pork Burgerit


















Nyhtöpossu... Pulled Pork... KAIKKIEN huulilla :) monessa blogissa, monessa keskusteluryhmässä, lehdessä jne jne... joka puolella kaikki puhuvat tästä. Joten, pitihän meidänkin kokeilla sitä. Ja kannatti!!! Oli meinaan niiiiin hyvää ja HELPPOA tehdä! Liha aamulla uuniin, niin sinulla on illaksi ruoka valmis. Kyllä minä vielä niitä nyhtöpossu burgereitakin kokeilen.

Tämän on "vain" possun kasslerista tai lapasta tehty ruoka. Lihapala on useinmiten aika edullinen. Nyt taisi olla mainoksia että 3,99e / KILO! Halapaa sanon minä :) Jos on tarjouksessa kun käyn kaupassa, niin kyllä minä tätä ostan... jos ei muuta niin pakkaseen odottamaan.

Kyytipojaksi tein mieheni vastusteluista huolimatta kastikkeen, joka sitten kuitenkin sai mieheni kehut ;) Kastike ei ole varsinaisesti kastike, vaan "kostuke" lihalle. Ehkä se näkyy kuvasta. Kastikeohjeen löysin tästä blogista. Suosittelen keittämään tätä kastiketta vaikkakin se kestää sen tunnin, mutta maku on sen arvoinen! Vähän muokkasin ohjetta sen mukaan, mitä itselläni oli kaapissa. Tällä kertaa lihan kanssa tarjoiltiin uunijuureksia.

Seuraavana päivänä tehtiin burgereita Pienen Punaisen Keittiön ohjeen mukaan. Ensin tuntui että tuleepa kovin pieniä sämpylöitä, mutta kohotuksen jälkeen piti perua sanani. Niistä tuli oikein mainiot! Lihan lämmitin vain uunissa 200 asteessa. Sämpylöiden ohje alempana.


1 kilo porsaan kassleria
suolaa, pippuria
vettä


KASTIKE:

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
loraus öljyä
1 prk tomaattimurskaa
suolaa, pippuria, chilipippuria
2 rkl soijaa
2 rkl osterikastiketta
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl tummaa siirappia
2 rkl sitruunamehua
0,5 dl fariinisokeria


Jos sinulla on aikaa, mausta liha ja anna maustua muutama tunti. Minulla ei tällä kertaa ollut aikaa. Joten, paistoin lihan pannulla kiinni ja mausteet taputtelin lihan päälle :) 
Liha pataan, mukaan vähän valkosipulia, sipulia, pippuria, lihaliemikuutio ja vettä sen verran, että liha puoliksi peittyy. Kansi päälle ja uuniin 120 asteeseen vaikka sellaiseksi 7 tunniksi ;) Sen aikaa minulla tuo pala oli ja kun nostin sen haarukalla pois, se todella hajosi itsestään. Eli se oli täydellistä!

Aloita kastikkeen teko ennenkuin liha on valmis.
Kuori ja leikkaa sipulit. Paista niitä hetki öljyssä. Lisää tomaattimurska ja muuta aineet ja mausteet. Anna seoksen kiehua hiljalleen kasaan tunnin ajan. Minulla se kiehui liki puolitoista tuntia.

Revi liha kahdella haarukalla säikeiksi. Kaada kastike joukkoon ja sekoita. Lämmitä seosta vielä 15-20 minsaa 200 asteisessa uunissa. Sitten vain nauti!!! On tämä vaan niiiin hyvää!!! Toivottavasti Sinäkin pidät tästä!



BURGERIT 10 kpl

3 dl maitoa
40 gr hiivaa ( mä laitoin kuivahiivaa vastaavan määrän)
7 dl vehnäjauhoja
25 gr pehmeää voita (itse lorautin öljyä)
1 tl suolaa

Lämmitä maito +42 asteeseen ja lisää siihen kuivahiiva. Kyllä, minä laitan myös kuivahiivan nesteeseen. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Vaivaa yleiskoneessa 10 minsaa ( tai käsin 15 minsaa) kunnes taikina on ihanan kiinteä ja reunoista irtoavaa. Leivo 10 pitkulaista sämpyläksi. Kohota lämpimässä pellillä leivinliinan alla noin 1,5 tuntia. Itse tykkään kohottaa uunissa sillä siellä ei vedä. Paista sämpylät 10 minuuttia 220 asteessa. Laita sitten sämpylät vielä liinan alle jäähtymään ja pehmiämään. Täytä haluamallasi tavalla.



Ei kommentteja: