lauantai 16. marraskuuta 2013

Punaherukka murupiirakka













Tyttömme saivat mummilta suloiset pikkuiset piirakkavuuat, 15cm halkaisijaltaan. Pitihän niitä kokeilla. Ohjeen näihin puna- ja mustikkapiirakoihin löysin Kirsin Keittiöstä.


Piirakka näytti herkulliselta ja ohje helpolta toteuttaa pienten lasten kanssa, joten eiku leipomaan :)
Ohje on mitoitettu pellille. Me tehtiin puolikas annos, josta riitti näihin kahteen sekä yhteen 20cm piirakkavuokaan.


POHJA:

6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl sokeria
0,5 dl sulaa voita (n 50gr voita)
2 dl maitoa
2 kananmunaa


marjoja mieltymyksen mukaan, meillä toinen laittoi suurta herkkuaan mustikkaa ja toinen punaherukkaa :)


MURUSEOS:

1 dl sulaa voita (n 100gr voita)
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria


Valmistele pelti / vuuat voitelemalla tai laittamalla leivinpaperi valmiiksi. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeria ja lisää niihin voisula. Lisää maito ja munat. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan / pellille. Laita päälle marjoja maun mukaan. Paista noin 12 minuuttia. Sillä välin tee muruseos.
Muruseosta varten sulata voi. Anna hetki jäähtyä. Lisää siihen sokeri, jauho ja vaniljasokeri. Lisää tarvittaessa vähän jauhoja / sokeria, jotta saat siitä murumaisen. Ripottele muruseos marjojen päälle. Paista vielä 15-20 minuuttia uunissa. Tarjoile vaniljakastikkeen tai - jäätelön kera.


Ei kommentteja: