perjantai 9. marraskuuta 2012

Vaalea kääretorttupohja

Kääretorttu olisi helppo ja nopea tarjottava tehdä, kun tulee yllärivieraita tms. Mutta, minun ongelma on se, että meidän uuni on vain 50 cm leveä eli 4 munan pohjasta tulee liian paksu. Ongelmana on ollut myös se, että pohja halkeilee tms kun sitä käärii. Mutta... NYT löysin ohjeen Keittotaidosta, joka sopii minulle ja meidän uunille! Pohjasta tuli todella pehmeä eli ei halkeillut ollenkaan. Eikä siitä tullut liian paksu. Talteen siis!

3 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää leivinjauhe jauhoihin. Siivilöi kuivat aineet taikinaan varovasti sekoittaen lastalla. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja kaada taikina siihen. Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi. Anna jäähtyä, täytä, kääri rullalle ja anna maustua.


Muutama vinkki kääretortun paistoon:

- Vehnäjauhoista leivottu kääretorttu täytyy rullata heti kuumana, muutoin se murtuu.

- Perunajauhoista leivotun kääretortun voi täyttää ja rullata jäähtyneenäkin sen murtumatta.

- Auta tarvittaessa leivinpaperin irtoamista sivelemällä paperia kylmällä vedellä.

Ei kommentteja: